Élelmiszeripar szakmacsoport - Rövid leírás Élelmiszeripar szakmacsoport - Rövid leírás

Az élelmiszeriparban dolgozók felvásárolják a növények termését és az élő állatokat, gondoskodnak szállításukról, gépek segítségével alapanyagokat állítanak elő belőlük (pl. liszt, hús stb.). Különböző ételféleségeket készítenek (kenyér, felvágott stb.), majd ezeket tartósítják, hűtik. Kiválasztják a megfelelő alapanyagot, tisztítják, darabolják, feldolgozzák. Ismerik a feldolgozó gépek működését, irányítják és ellenőrzik a gyártás folyamatát.

 

Mely OKJ szakképesítések tartoznak ebbe a szakmacsoportba?

Élelmiszeripar szakmacsoport

  • Borász
  • Édesipari termékgyártó
  • Élelmiszeripari technikus
  • Erjedés- és üdítőital-ipari termékgyártó
  • Húsipari termékgyártó
  • Molnár
  • Pék
  • Pék-cukrász
  • Tartósítóipari termékgyártó
  • Tejtermékgyártó
  • Vágóállat-minősítő

 

Élelmiszeripar szakmacsoport - Jellegzetes eszközök Élelmiszeripar szakmacsoport - Jellegzetes eszközök

Klikkelj a téged érdeklő eszköz(ök)re, majd a bal egérgombot lenyomva tartva nézd meg őket 3D-ben!