A szivárvány A szivárvány

Első munkahely Első munkahely

Az első munkahely mindannyiunk életében meghatározó. A munka világában szerzett első tapasztalatok későbbi életünkre is hatással vannak, ekkor találkozunk az első jelentős kihívásokkal, ekkor szerezzük az első „éles” sikerélményeket.

 

» NPP - Első munkahely

 

Az első munkahelyünkön tapasztaljuk meg, hogy a munka világa egészen másképp működik, mint a képzésé, az oktatásé. Ha elég elszántak vagyunk, már a képzés évei alatt elkezdhetünk bekapcsolódni a munka világába. Ennek legpraktikusabb formája (a képzés évei alatt) a diákmunka, ami mind a dolgozó diák, mind a munkát igénybe vevő szervezet számára kedvezőbb lehetőségeket biztosít. Ha azonban a képzés évei alatt nem is, annak befejeztével mindenki számára eljön az idő, hogy munkát keressen.
Az első munkahelyünket megtalálva sajátosan új élményekben lesz részünk. Egészen más jellegű feladatok, és más típusú felelősség lesz itt jellemző, mint ami az iskolában jellemző volt. Itt bizony más törvények uralkodnak. Mire érdemes hát figyelni?
Az egyik legfontosabb sajátosság az idői kötöttség. Míg az egyetemen különösebben senkit nem zavart, ha elkéstünk egy-egy előadásról, a munkahelyen bizony elvárás, hogy időre ott legyünk. Az, hogy ez pontosan mit jelent, munkahelyenként változik, de a szabályokat be kell tartani, ha azt szeretnénk, hogy hosszú távon elégedettek legyenek velünk.
Míg az iskolában viszonylag nagy volt a szabadság, és magunk oszthattuk be időnket, számítani kell arra – főleg az első időszakban – hogy a munkahelyen figyelni fogják, hogyan dolgozunk. Ez részben a dolgozó saját érdeke is, hiszen eleinte több segítségre lesz majd szükségünk, de e fokozott figyelem hátterében áll az is, hogy eleinte jobban figyelik teljesítményünket, többször rákérdeznek, mit csinálunk, hogy haladunk, miként boldogulunk a feladatainkkal.
Az, hogy eleinte ügyetlenkedünk, és nehézségeink vannak, teljesen természetes. Szép fokozatosan ez majd enyhülni fog, egyre rutinosabban és hatékonyabban látjuk el munkánkat, egyre több sikerélményünk lesz. És az, amikor egy olyan munkáért kapunk elismerést, amiért keményen megdolgoztunk, hihetetlenül jó élmény ám!
A munkahely persze nem csak a munkáról szól. Emberek közé kerülünk, akikkel eleinte a munka kapcsán kezdünk el megismerkedni, de rájövünk, hogy sokukkal ennél jóval több közös van bennünk. Ha szerencsénk van, a kollégáinkkal akár baráti jellegű kapcsolataink is kialakulhatnak, akikkel munkaidő után is szívesen együtt töltjük időnket. A munkahelyek gyakran szerveznek a kollégáknak közös (csapatépítő) programokat is, melyeknek szintén az a célja, hogy a kollégák ismerjék meg egymást egy másik oldalról is, ne csak a munka kapcsán legyenek közös élményeik. Ha ezek a közös informális alkalmak jól sikerülnek, az persze a munkavégzés minőségére is jó hatással van.
Fontos, hogy friss munkavállalóként odafigyeljünk arra, hogy hétköznapjaink ne csak a munkáról szóljanak. Ha lelkesek vagyunk, az nagyon jó, ezt a munkáltató is értékelni fogja, de meg kell találni az egyensúlyt a munka és a magánélet között. A szervezetünknek szüksége van pihenésre, feltöltődésre. Mozogjunk, sportoljunk, járjunk el szórakozni, kikapcsolódni, szánjunk időt a családra és a barátokra is, ez fontos az általános jóllét szempontjából, és szükséges ahhoz, hogy amikor viszont dolgozunk, akkor a lehető legjobb színvonalon tudjunk teljesíteni.
Az első munkahely legfontosabb funkciója, hogy segítsen bennünket a munkavállalóvá érésben. A pályakezdők fél lába még az iskolában van, és tapasztalatuk kevés van, viszont lelkes vagy, nyitott és formálható, amit a munkahelyen díjazni fognak. Nagy előnyöd, hogy a pályakezdő fejében a legfrissebb szaktudás van, amit ideális esetben idegen nyelven is tud alkalmazni. A pályakezdők rugalmasak, nincsenek rigolyáik, elfogadják a változó körülményeket, és mobilisak, ami azt jelenti, hogy nem riasztja el őket az sem, ha a munka sok utazással jár. Ezek olyan sajátosságai egy pályakezdőnek, amik előnyös tulajdonságok a régóta a munkaerőpiacon lévőkkel szemben. Az első munkahely további funkciója, hogy biztosítsa számunkra a szakmai fejlődés lehetőségét is, ami által munkaerőpiaci értékességünk tovább nőhet.