Hogyan használd? Klikkelj! A Foglalkozásajánló működése

Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint) Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint)

Cukorkagyártó(33 541 01 0100 3101)
Ez a szakképesítés a(z)  Édesipari termékgyártó szakképesítés  rész szakképesítése
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 33 541 01 0100 3101
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Élelmiszeripar
Leírás Gyárakban, élelmiszergyártó egységekben különféle alapanyagokból masszát állít elő, majd gyúrja, adagolja, formába önti és préseli. A feldarabolt és kifűtött masszát mázzal, mártómasszával vonja be.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben nem tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő felnőttképzésben 450 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére)
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 40-60%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség tizedik (az 1998/99-es tanév előtt végzetteknek 8.) évfolyam elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Csokoládétermék-gyártó (Kiegészítő szakképesítés )
  • Édesipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Édesipari termékgyártó (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Élelmiszer-higiénikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Élelmiszeripari menedzser (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Kávé- és pótkávégyártó (Kiegészítő szakképesítés )
  • Keksz- és ostyagyártó (Kiegészítő szakképesítés )
  • Sütő- és cukrászipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Tartósítóipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 1993
Felelős szerv élelmiszeriparért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 0509-06 A munkakezdés feladatai (10%)
  • 0510-06 Gyártás előkészítése és befejezése (5%)
  • 0539-06 Édesipari alapfogalmak, cukorkagyártás (85%)
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Képzésben (gyakorlaton) való részvétel
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)