Hogyan használd? Klikkelj! A Foglalkozásajánló működése

Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint) Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint)

Mézeskalács-készítő(33 541 05 0100 2101)
Ez a szakképesítés a(z)  Pék-cukrász szakképesítés  rész szakképesítése
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 33 541 05 0100 2101
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint alapszintű szakképesítés
Szakmacsoport Élelmiszeripar
Leírás Mézeskalácshoz tésztát állít össze, keleszt, méretre vágja, formázza és kemencében készre süti a terméket, majd különféle bevonattal ízesíti, díszíti.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben nem tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő felnőttképzésben 700 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére)
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 30-70%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség befejezett iskolai végzettség nem szükséges
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Gyorspékségi sütő és eladó (Kiegészítő szakképesítés )
  • Pék (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Pék-cukrász (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Sütőipari munkás (Kiegészítő szakképesítés )
  • Száraztésztagyártó (Kiegészítő szakképesítés )
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
  • Humán tudományok és művészetek / Művészetek / Kézművesség
OKJ-be kerülés éve 1993
Felelős szerv élelmiszeriparért felelős miniszter szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 0509-06 A munkakezdés feladatai (10%)
  • 0510-06 Gyártás előkészítése és befejezése (5%)
  • 0511-06 Mérések, dokumentálás, gazdálkodás (5%)
  • 0532-06 Tésztafeldolgozás (40%)
  • 0534-06 Sütés (40%)
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Képzésben (gyakorlaton) való részvétel
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)