Hogyan használd? Klikkelj! A Foglalkozásajánló működése

Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint) Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint)

Pék-cukrász(33 541 05 1000 0000)
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 33 541 05 1000 0000
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Élelmiszeripar
Leírás Sütőipari és cukrászati félkész és késztermékeket állít elő kis és nagyüzemi körülmények között: tésztát összeállít, keleszt, formáz, süt, valamint piskótalapot, tartós gyümölcskészítményeket készít.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 3 év  , felnőttképzésben 3000 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére) 1,5 év
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 25-75%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség tizedik évfolyam elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Élelmiszer-higiénikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Élelmiszeripari menedzser (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Mézeskalács-készítő (Kiegészítő szakképesítés )
  • Pék-cukrász (Kiegészítő szakképesítés )
  • Sütő- és cukrászipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Száraztésztagyártó (Kiegészítő szakképesítés )
  • Édesipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Élelmiszer-higiénikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Élelmiszeripari menedzser (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Gyorspékségi sütő és eladó (Kiegészítő szakképesítés )
  • Pék (Hasonló szakképesítés)
  • Sütő- és cukrászipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Száraztésztagyártó (Kiegészítő szakképesítés )
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 1993
Felelős szerv élelmiszeriparért felelős miniszter szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Rész szakképesítések
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 3136-10 Tésztakészítés (20%)
  • 0509-06 A munkakezdés feladatai (10%)
  • 0510-06 Gyártás előkészítése és befejezése (10%)
  • 0511-06 Mérések, dokumentálás, gazdálkodás (10%)
  • 0532-06 Tésztafeldolgozás (15%)
  • 0533-06 Kelesztés (15%)
  • 0534-06 Sütés (20%)
  • 3136-10 Tésztakészítés (15%)
  • 0509-06 A munkakezdés feladatai (10%)
  • 0510-06 Gyártás előkészítése és befejezése (5%)
  • 0511-06 Mérések, dokumentálás, gazdálkodás (5%)
  • 0532-06 Tésztafeldolgozás (10%)
  • 0533-06 Kelesztés (5%)
  • 0534-06 Sütés (10%)
  • 0536-06 Cukrászati termékgyártás (40%)
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Képzésben (gyakorlaton) való részvétel
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)