Hogyan használd? Klikkelj! A Foglalkozásajánló működése

Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint) Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint)

Cukrász(33 811 01 0000 0000)
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 33 811 01 0000 0000
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Vendéglátás- idegenforgalom
Leírás Cukrászsüteményeket, azok alapanyagait (pl. tortalap), gyümölcskészítményeket, fagylaltokat, parfékat készít, szem előtt tartva a vásárlói igényeket, az ízbeli és esztétikai, valamint a tradicionális elvárásokat.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 2 év  , felnőttképzésben 2000 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére) 1 év
Szintvizsga szervezhető
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 30-70%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség tizedik évfolyam elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Szolgáltatások / Személyi szolgáltatások / Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
OKJ-be kerülés éve 1993
Felelős szerv szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 0536-06 Cukrászati termékkészítés (40%)
  • 1424-06 Cukrászati előkészítés (10%)
  • 1425-06 Cukrászati termelési feladatok 1. (10%)
  • 1426-06 Cukrászati termelési feladatok 2. (30%)
  • 1427-06 Cukrászati adminisztrálás (10%)
Europass
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)