Hogyan használd? Klikkelj! A Foglalkozásajánló működése

Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint) Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint)

Vendéglős(52 811 02 0000 0000)
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 52 811 02 0000 0000
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai és szellemi munkát is igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Vendéglátás- idegenforgalom
Leírás Vendéglátó egységek irányítási, beszerzési, raktározási, értékesítői feladatait látja el. Biztosítja a személyi és tárgyi feltételeket, gondoskodik a megfelelő árukészletről és folyamatosan kapcsolatot tart az üzletfelekkel, illetve a vendégekkel.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 2 év  , felnőttképzésben 2000 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére) 1 év
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 70-30%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség érettségi
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat nem szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat nem szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Vendéglátásszervező (Továbblépést jelentő szakképesítés)
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Szolgáltatások / Személyi szolgáltatások / Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
OKJ-be kerülés éve 2006
Felelős szerv szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Rész szakképesítések
Ráépülések
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 1428-06 Biztonságvédelmi és minőségbiztosítási feladatok végzése (5%)
  • 1429-06 Ügyviteli tevékenységek végzése (10%)
  • 1464-06 Előkészítés (10%)
  • 1470-06 Vendéglátási tevékenységek gyakorlása (15%)
  • 1494-06 Ellenőrzés (15%)
  • 1495-06 Marketing és PR ismeret (10%)
  • 1496-06 Étkezdés-vendéglátó eladó szakmai ismeret (15%)
  • 1497-06 Étkezdés szakmai ismeretek (10%)
  • 1498-06 Vendéglátó eladó szakmai ismeret (10%)
Europass
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)