Hogyan használd? Klikkelj! A Foglalkozásajánló működése

Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint) Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint)

Élelmiszerminősítő laboratóriumi technikus(54 524 01 0010 5403)
Ez a szakképesítés a(z)  Laboratóriumi technikus szakképesítés  elágazása
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 54 524 01 0010 5403
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint emelt szintű szakképesítés, amellyel általában szellemi munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Vegyipar
Leírás Megvizsgálja az élelmiszerek tulajdonságait, összetevőit, méréseket végez, az eredmények értékeléséhez számítógépes programot használ. Élelmiszerek, élelmiszer-adalékok élettani hatásait kutatja.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 2 év  , felnőttképzésben 2000 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére)
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 60-40%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség érettségi
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat nem szükséges
Egyéb részvételi feltételek
Rokonszakmák
  • Általános laboráns (Hasonló szakképesítés)
  • Általános vegyipari laboratóriumi technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Bor- és pezsgőgyártó technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Cukoripari technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Dohányipari technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Drog és toxikológiai laboratóriumi technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Édesipari technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Élelmiszer-higiénikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Élelmiszeripari laboráns (Hasonló szakképesítés)
  • Élelmiszeripari mikrobiológiai laboráns (Hasonló szakképesítés)
  • Erjedés- és üdítőitalipari technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Farmakológus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Gombatoxikológus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Gyógyszeripari laboratóriumi technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Gyógyszer-készítménygyártó (Hasonló szakképesítés)
  • Hús- és baromfiipari technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Környezetvédelmi és vízminőségi laboratóriumi technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Malom- és keveréktakarmány-ipari technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Mezőgazdasági laboratóriumi technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Sütő- és cukrászipari technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Tartósítóipari technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Tejipari technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Vegyész mérnökasszisztens (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Vegyianyaggyártó (Hasonló szakképesítés)
  • Vegyipari minőségbiztosítási technikus (Kiegészítő szakképesítés )
  • Vegyipari technikus (Hasonló szakképesítés)
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Általános műszaki (mérnöki) képzés / Vegyipar
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 2006
Felelős szerv szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter agrárpolitikáért és élelmiszeriparért felelős miniszter környezetvédelemért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 2049-06 Laboratóriumi technikus és vegyipari technikus feladatok (30%)
  • 2050-06 Laboratóriumi technikus feladatok (20%)
  • 2069-06 Élelmiszerminősítő laboratóriumi technikus feladatok (50%)
Europass
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)