Hogyan használd? Klikkelj! A Foglalkozásajánló működése

Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint) Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint)

Élelmiszeripari laboráns(54 524 01 0100 3102)
Ez a szakképesítés a(z)  Laboratóriumi technikus szakképesítés  rész szakképesítése
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 54 524 01 0100 3102
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Vegyipar
Leírás Laborvezető utasítása alapján az élelmiszeriparban szükséges vegyi eljárásoknál, valamint műszeres vizsgálatoknál segédkezik: méri, ellenőrzi az élelmiszerek tulajdonságait, üzemelteti a vizsgálathoz szükséges berendezéseket.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben nem tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő felnőttképzésben 700 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére)
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 60-40%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség tizedik (az 1998/99-es tanév előtt végzetteknek 8.) évfolyam elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat nem szükséges
Egyéb részvételi feltételek
Rokonszakmák
  • Általános laboráns (Kiegészítő szakképesítés )
  • Általános laboráns (Hasonló szakképesítés)
  • Általános vegyipari laboratóriumi technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Drog és toxikológiai laboratóriumi technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Élelmiszeripari mikrobiológiai laboráns (Hasonló szakképesítés)
  • Élelmiszerminősítő laboratóriumi technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Gyógyszeripari laboratóriumi technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Gyógyszer-készítménygyártó (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Környezetvédelmi és vízminőségi laboratóriumi technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Laboratóriumi technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Mezőgazdasági laboratóriumi technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Vegyész mérnökasszisztens (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Vegyipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Általános műszaki (mérnöki) képzés / Vegyipar
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 2006
Felelős szerv szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter agrárpolitikáért és élelmiszeriparért felelős miniszter környezetvédelemért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 2056-06 Élelmiszeripari laboráns feladatok (100%)
Europass
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)