Hogyan használd? Klikkelj! A Foglalkozásajánló működése

Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint) Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint)

Malom- és keveréktakarmány-ipari technikus(54 541 01 0010 5408)
Ez a szakképesítés a(z)  Élelmiszeripari technikus szakképesítés  elágazása
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 54 541 01 0010 5408
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint emelt szintű szakképesítés, amellyel általában szellemi munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Élelmiszeripar
Leírás Malom- és keveréktakarmány-ipari gyártási folyamatokban középszintű termelésirányítói feladatot lát el: ellenőrzi és koordinálja a gyártás folyamatát, feladatot szervez és vezeti a szükséges adminisztrációt.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 2 év  , felnőttképzésben 2000 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére)
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 50-50%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség érettségi
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Élelmiszeripari menedzser (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Keveréktakarmány-gyártó (Hasonló szakképesítés)
  • Molnár (Hasonló szakképesítés)
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 2001
Felelős szerv élelmiszeriparért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 0509-06 A munkakezdés feladatai (10%)
  • 0510-06 Gyártás előkészítése és befejezése (5%)
  • 0511-06 Mérések, dokumentálás, gazdálkodás (5%)
  • 1129-06 Gyártástervezés, -szervezés (10%)
  • 1130-06 Élelmiszeripari műveletek, folyamatok (20%)
  • 1138-06 Malom- és keveréktakarmány-ipari termékgyártás (50%)
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Képzésben (gyakorlaton) való részvétel
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)