Hogyan használd? Klikkelj! A Foglalkozásajánló működése

Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint) Foglalkozáskereső (FEOR 08 szerint)

Szőlész, borász szaktechnikus(55 621 01 0010 5507)
Ez a szakképesítés a(z)  Agrármenedzser-asszisztens szakképesítés  elágazása
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 55 621 01 0010 5507
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint érettségi vizsgára épülő felsőfokú szakképesítés
Szakmacsoport Mezőgazdaság
Leírás Szőlőtermesztő kis- és középüzemekben tervezi, szervezi és irányítja, ellenőrzi a borkészítés folyamatát, ügyel a borok megfelelő tárolására, meghatározza a megfelelő fajtájú szőlő telepítését, gondozását és szüretelését, valamint közreműködik a feldolgozás, értékesítés feladataiban, illetve a pénzügyi döntés-előkészítésben.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben nem tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 2 év 
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére)
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 40-60%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség érettségi
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Bortechnológus (Hasonló szakképesítés)
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Mezőgazdasági és állatorvosi tudományok / Mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat / Növénytermesztés, állattenyésztés
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 2007
Felelős szerv agrárpolitikáért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 2728-08 Természettudományi, gazdasági és társadalmi alapismeretek (20%)
  • 2729-08 Szőlészet-borászat (30%)
  • 2730-08 Borkereskedelem, borturizmus, borgasztronómia (30%)
  • 1745-06 Informatika, kommunikáció, humán kapcsolatok (20%)
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Képzésben (gyakorlaton) való részvétel