Kereseti adatok foglalkozásonként Kereseti adatok foglalkozásonként

A jobb oldali listából válaszd ki a téged érdeklő foglalkozásokat és hasonlítsd össze a jellemző kereseteket. Használhatod a nagyító ikonnal elérhető foglalkozáskeresőt is! Fontos: az adatok tájékoztató jellegűek, elsősorban arra használhatóak, hogy az egyes foglalkozások egymáshoz viszonyított kereseti lehetőségeit bemutassák! SÚGÓ: Mit jelent a sávok színe? SÚGÓ: Mit jelent a teljes kereset?

Mit jelent a sávok színe?


Az egyéni fizetések az átlagtól nagymértékben eltérhetnek (a földrajzi hely és egyéb tényezők mellett az is sokat számít, mennyire értékes munkaerő vagy). Vannak olyan foglalkozások, ahol az átlag nagy kereseti különbségeket takar, másoknál nincsenek nagy eltérések. Minél sötétebb az adott foglalkozáshoz tartozó sáv, annál nagyobbak ezek az eltérések, annál nagyobb az adott foglalkozásra jellemző szórás.

Mit jelent a teljes kereset?


A teljes kereset bruttó összeget jelent, egészen pontosan a megfigyelt hónapban számfejtett összes bruttó keresetet, melyhez hozzáadjuk az előző évi, nem havi rendszerességű prémiumok, jutalmak, 13. havi fizetés 1/12-ed részét.

 

 

 

Forrás: Nemzeti Munkaügyi Hivatal - Egyéni bérek és keresetek adatfelvétele (2012)