Kvízválasztó Kvízválasztó

Végezd el az alábbi rövid tudásellenőrző teszteket és nézd meg, hogy mennyire vagy otthon a tanulás és a munka világával kapcsolatos témakörökben!

 

 

Az Európai Unió - 1. rész

Kik az Unió tagjai? Mit jelképez a 12 csillag az Európai Unió zászlaján? Mikor csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz?

Elkezdem

 

Az Európai Unió - 2. rész

Mire való az E-301-es nyomtatvány? Mit kell tartalmaznia az europass portfóliónak? Szükségünk van-e tartózkodási engedélyre, ha az Európai Unió egy másik tagállamában szeretnék hosszabb ideig tartózkodni?

Elkezdem

 

A bolognai rendszer

Mikor írták alá a Bolognai Nyilatkozatot? Mi jellemző a kreditrendszerre? Magyarország aláírta a Bolognai-nyilatkozatot?

Elkezdem

 

Ellátások - 1. rész

Kaphat-e álláskeresési ellátást, akit rendkívüli felmondással küldenek el? Ki jogosult álláskeresési járadékra? Ki veheti igénybe a START EXTRA kártyát?

Elkezdem

 

Ellátások - 2. rész

Kaphat-e álláskeresési ellátást az, ami saját maga mond fel? Ki nem veheti igénybe a START PLUSZ kártyát? Ki jogosult rendszeres szociális segélyre?

Elkezdem

 

Tanulás, képzés

A felsőoktatásban hány félévet támogat az állam? Hány éves korig lehet nappali tagozaton OKJ-s képzésben államilag támogatott formában részt venni? Mi a lifelong learning, azaz az élethosszig tartó tanulás lényege?

Elkezdem