Kérdésed van? Kérdésed van?

Pályaválasztással, tanulással, munkavállalással, karrierrel kapcsolatos kérdésed van? Keress meg minket e-mailben, szakembereink segítenek!
Címünk: palyatanacsadas@lab.hu.

Életpálya-tanácsadás a Hegyalján Életpálya-tanácsadás a Hegyalján

Életpálya-tanácsadás a Hegyalja fesztiválon Életpálya-tanácsadás a Hegyalja fesztiválon Életpálya-tanácsadás a Hegyalja fesztiválon Életpálya-tanácsadás a Hegyalja fesztiválon Életpálya-tanácsadás a Hegyalja fesztiválon Életpálya-tanácsadás a Hegyalja fesztiválon

Ajánló Ajánló

 

Munkavállalás Brüsszelben Munkavállalás Brüsszelben

Milyen jellegű munkák vannak az EU intézményekben? Milyen előnyökkel jár, ha EU intézményben dolgozol? Milyen fizetés érhető el? Hogyan történik a kiválasztás? Mi jellemző a sikeres jelentkezőkre?

 

Kattints az alábbi infógrafikára és tudd meg mindezeket!

NPP szórólapok NPP szórólapok

Fiataloknak

 

Felnőtteknek

A fejlesztésről A fejlesztésről

A Nemzeti Pályaorientációs Portál a TÁMOP 2.2.2. – A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése kiemelt program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával jött létre.

 

A munka világa - Válassz élethelyzetet! A munka világa - Válassz élethelyzetet!

Első munkahely

A munka világában megtett első lépések mindig izgalmasak. A megszerzett tudás gyakorlatban történő hasznosítása, erősségeink és képességeink kiaknázása révén az első munkahely egy sikeres karrier bölcsője lehet.

Belépés

Pályaváltás

A körülöttünk gyorsan változó világ, a munkaerőpiac és saját jellemzőink átalakulása nem ritkán arra kényszerít minket, hogy pályát és munkahelyet módosítsunk. A pályaváltás sok esetben inkább egy megragadható esély, mintsem egy leküzdendő akadály.

Belépés

Vállalkozóvá válás

A munkavállalói léthez képest millió új lehetőséget és millió új kihívást jelent egy önálló vállalkozás beindítása. A nagyobb szabadságot és saját döntéseink által meghatározott sikert vagy kudarcot rejtő vállalkozói lét azonban nem való mindenkinek.

Belépés

Munkahely elvesztése

A mindennapjaink részévé váló állandó munkahely elvesztése nem csak anyagilag, de lelkileg is megviseli az embert. Hogyan lehet ezt a tipikus stresszhelyzetet hatékonyan leküzdeni, hogyan lehet minél gyorsabban új munkahelyre találni?

Belépés

A munkahelyvédelmi akcióprogram elemei A munkahelyvédelmi akcióprogram elemei

A 2012. július 2-án kihirdetett munkahelyvédelmi terv pontjai:

 1. 25 év alatt: felére csökken a 25 év alatti munkavállalók után fizetendő munkáltatói járulék (szociális hozzájárulási adó).
 2. 55 év fölött: felére csökken az 55 évnél idősebb munkavállalók után fizetendő munkáltatói járulék (szociális hozzájárulási adó).
 3. A kettő között: szintén felére csökken az előbbi két korhatár közötti munkavállalók után fizetendő munkáltatói járulék a szakképzettséget nem igénylő személyek/munkakörök esetében.
 4. Tartós munkanélküliek: a tartósan munkanélküli polgárok foglalkoztatása esetében a munkáltatók az első két évben nulla, utána pedig felezett munkaadói teherrel számolhatnak.
 5. GYES, GYED: ugyanilyen jellegű könnyítés vonatkozna a gyesről, gyedről visszatérőket foglalkoztatókra is.
 6. Mikrovállalkozások: rendkívül egyszerű, választható adózási forma a 6 millió forint alatti árbevételű mikrovállalkozásoknak. Ez a kisadó várhatóan kiváltja a következőket: társasági adó, személyi jövedelemadó, járulékok és szociális hozzájárulási adó.
 7. Kisvállalatok: tizenhat százalékos kisvállalati adó, amelynek alapja a cég nyeresége, valamint a foglalkoztatottak bérköltségének összege.
 8. ÁFA: pénzforgalmi szemléletű általános forgalmi adózás, aminek lényege, hogy az 500 ezer euró árbevétel alatti vállalkozások csak akkor kötelesek befizetni az áfát, ha nekik azt már kifizették.
 9. Árfolyam-veszteség: a devizaárfolyam-veszteségek miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások helyzetének könnyítése a számviteli szabályok egyszerűsítésével.
 10. Házipénztár: a házipénztárakra vonatkozó adminisztráció radikális egyszerűsítése.
Szavazás Szavazás
Melyik az NPP leghasznosabb funkciója?

a. FEOR 08 foglalkozásbemutatások
b. OKJ kereső
c. Közoktatási intézmények és képzések keresője
d. Ön- és pályaismereti kérdőívek
e. Mappák, filmek