A szivárvány A szivárvány

Pályaelhagyás, - váltás Pályaelhagyás, - váltás

A jelenleg különösen gyorsan változó világ a munkavállalóktól is a korábbinál nagyobb rugalmasságot kíván. A pályaváltás ma már sok esetben nem is kényszer, inkább a munkavállaló saját jól felfogott érdeke és előrelépési lehetősége.

 

» NPP - Pályaelhagyás, -váltás
 

A munka napjainkban igencsak változó világában elképzelhető, hogy szükségünk lesz pályamódosításra. Sőt az sem kizárt, hogy életpályánk során többször is szükség lesz erre. Ma már nagyon ritka az, hogy valaki egy munkahelyen töltse el aktív pályafutását, és az is egyre kevéssé jellemző, hogy egy szakmában tegye ezt. Van az az eset, amikor a dolgozó maga dönt a váltás mellett, mert úgy érzi, jobbak lesznek érvényesülési esélyei, ha vált, többet fog keresni, vagy olyan típusú munkahelyen fog tudni dolgozni, ami hozzá közelebb áll. Nem ritka azonban az az eset sem, hogy a dolgozót a változó körülmények kényszerítik váltani. Vannak „kifutó” szakmák, sor kerülhet egy létszámleépítésre.
Minden esetben fontos azonban, hogy a pályamódosítást az egyén átgondoltan hajtsa végre. Mindenekelőtt fontos annak átgondolása, miért érezzük szükségesnek a váltást. Különösen lényeges kérdés ez akkor, ha a váltás igénye személyes belső tényezők okán fogalmazódik meg, és nem a körülmények kényszerítik. Ilyenkor még inkább át kell gondolni, annak idején miért döntöttünk a mára mostohává vált foglalkozás mellett, valójában miért nem érezzük már azt komfortosnak, illetve hogy ezek olyan tényezők-e, amelyek egy pályamódosítással kiküszöbölhetőek.
Leginkább azért fontos ezeket a kérdéseket átgondolni, mert a pályamódosítás előkészítése sok időt, energiát és pénzt emészthet fel, és csak akkor menedzselhető mindvégig sikeresen, ha az egyén kellőképpen elkötelezett a folyamat iránt. Ráadásul a módosítást követően sem lesz egyszerű helyzetben, hiszen az újonnan választott szakmában pályakezdőnek fog minősülni, és gyakorlatilag mindent az elejéről kell kezdenie, maga mögött hagyva az addig elért eredményeket. Hogy mégse legyen teljes mértékben elvesztegetett a megelőző időszak, az önéletrajzban praktikus feltüntetni, hogy a munkavállaló dolgozott már, van szervezeti tapasztalata, tisztában van a munka világának sajátosságaival, és csak az adott szakmában pályakezdő. Azt sem árt hangsúlyozni, hogy a váltást egy tudatos átgondolás és döntés előzte meg, és érdemes azt is kifejteni, miért éreztük ezt szükséges döntésnek, és milyen lehetőségeket látunk a váltás kapcsán.
Aki pályakezdőként, szinte rögtön a diploma megszerzését követően érzi úgy, hogy nem azon a pályán van, ami neki való, könnyebben fog tudni módosítani, mint az, aki már sok éve dolgozik. Aki idősebb korában dönt úgy, hogy pályát módosít, annak mindenekelőtt érdemes a vezetőjével egyeztetnie, valamint a vállalat HR osztályán érdeklődnie, hogy a vállalaton belül lesz-e lehetősége az új szakmában kamatoztatni tudását. Ha azt az információt kapja, hogy ilyen lehetőség nem lesz, akkor már röviddel a képzés befejezése előtt érdemes elkezdeni keresgélni a lehetőségeket máshol.
Vannak olyan diplomák, amelyekre alapozva könnyebb pályát módosítani. Igen praktikusak ilyen szempontból a bölcsész diplomák. Főleg a multik szeretik a bölcsészeket, akik jó általános műveltséggel, kommunikációs készséggel és nyelvtudással rendelkeznek, és általános tudásukra alapozva kiválóan formálhatók a cég arculatának megfelelően. Ezen belül is különösen kedveltek a nyelvszakokon végzők, akik az üzleti életben is jól megállják a helyüket, ha továbbképzik magukat. Szintén kedvelt a közgazdász diploma, ami számos területen jól alkalmazható a munka világában, hiszen a széles körű általános gazdasági ismeretekre kiválóan lehet építeni a specifikus képzéseket.