Hogyan használd? Klikkelj! A Szakképesítéskereső működése

OKJ-szakképesítések keresője OKJ-szakképesítések keresője

Panziós, falusi vendéglátó(31 812 01 0000 0000)
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 31 812 01 0000 0000
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Vendéglátás- idegenforgalom
Leírás Panziók, falusi vendéglátóhelyek irányítási, szervezési és értékesítési feladatait látja el. A turisták, vendégek számára szállást, étkeztetést biztosít. Információt nyújt a helyi nevezetességekről, hagyományokról, igény szerint különféle programokat szervez. Gondoskodik a vállalkozás személyi és tárgyi feltételeiről.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 2 év  , felnőttképzésben 1800 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére)
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 40-60%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség tizedik (az 1998/99-es tanév előtt végzetteknek 8.) évfolyam elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Szolgáltatások / Személyi szolgáltatások / Utazásszervezés, turizmus és szórakoztatás
  • Szolgáltatások / Személyi szolgáltatások / Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
OKJ-be kerülés éve 1995
Felelős szerv szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter agrár vidékfejlesztésért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Rész szakképesítések
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 1452-06 Gazdálkodás (15%)
  • 1453-06 Vendégfogadás (40%)
  • 1454-06 Napi tevékenységek végzése (20%)
  • 1455-06 Higiéniás tevékenység végzése (5%)
  • 1456-06 Állattartás, kertművelés (10%)
  • 1457-06 Takarítás (10%)
Europass
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)