Hogyan használd? Klikkelj! A Szakképesítéskereső működése

OKJ-szakképesítések keresője OKJ-szakképesítések keresője

Konyhai kisegítő(33 811 03 0100 2101)
Ez a szakképesítés a(z)  Szakács szakképesítés  rész szakképesítése
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 33 811 03 0100 2101
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint alapszintű szakképesítés
Szakmacsoport Vendéglátás- idegenforgalom
Leírás Vendéglátóhelyek konyháiban a szakács mellett segédkezik: előkészíti a főzéshez szükséges alapanyagokat, eszközöket, gépeket, az ételkészítés során kisebb, kiegészítő műveleteket végez (pl.: mosogat, takarít), valamint gondoskodik a nyersanyagok, készételek megfelelő tárolásáról.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben nem tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő felnőttképzésben 150 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére)
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 20-80%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség befejezett iskolai végzettség nem szükséges
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat nem szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Szakács 4 (Továbblépést jelentő szakképesítés)
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Szolgáltatások / Személyi szolgáltatások / Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
OKJ-be kerülés éve 1993
Felelős szerv szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter egészségügyért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 1466-06 Konyhai kisegítés (100%)
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)