Hogyan használd? Klikkelj! A Szakképesítéskereső működése

OKJ-szakképesítések keresője OKJ-szakképesítések keresője

Szakács(33 811 03 1000 0000)
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 33 811 03 1000 0000
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Vendéglátás- idegenforgalom
Leírás Éttermekben, vendéglőkben, egyéb vendéglátó helyeken receptek és saját elképzelései, tervei alapján főtt, sült, meleg és hideg ételeket készít, adagol és tálal. Fontos feladata a konyhai munka megszervezése, a nyersanyagok, előkészítése, feldolgozása, valamint az ételek helyes tárolása.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 2 év  , felnőttképzésben 2000 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére) 1 év
Szintvizsga szervezhető
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 30-70%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség tizedik évfolyam elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Diétás szakács (Továbblépést jelentő szakképesítés)
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Szolgáltatások / Személyi szolgáltatások / Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
OKJ-be kerülés éve 1993
Felelős szerv szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter egészségügyért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Rész szakképesítések
Ráépülések
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 1428-06 Biztonságvédelmi és minőségbiztosítási feladatok végzése (10%)
  • 1429-06 Ügyviteli tevékenységek végzése (10%)
  • 1464-06 Előkészítés (25%)
  • 1465-06 Ételkészítés (55%)
Europass
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)