Hogyan használd? Klikkelj! A Szakképesítéskereső működése

OKJ-szakképesítések keresője OKJ-szakképesítések keresője

Borász(33 621 01 0000 0000)
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 33 621 01 0000 0000
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Élelmiszeripar
Leírás Szőlőtermesztési és borászati feladatokat lát el: irányítja, végzi a szőlő gondozását, betakarítását, feldolgozását, majd különféle eljárások és eszközök segítségével bort állít elő és gondoskodik annak palackozásáról.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 2 év  , felnőttképzésben 2000 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére) 1 év
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 40-60%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség tizedik évfolyam elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Bortechnológus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Erjedés- és üdítőital-ipari termékgyártó (Hasonló szakképesítés)
  • Pincemunkás (Hasonló szakképesítés)
  • Sommelier (borpincér) (Kiegészítő szakképesítés )
  • Szőlész, borász szaktechnikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Vincellér (Kiegészítő szakképesítés )
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Mezőgazdasági és állatorvosi tudományok / Mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat / Növénytermesztés, állattenyésztés
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 1993
Felelős szerv élelmiszeriparért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Rész szakképesítések
Ráépülések
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 3130-10 Borászati műveletek (30%)
  • 3131-10 Pincészet üzemeltetése (50%)
  • 0509-06 A munkakezdés feladatai (10%)
  • 0510-06 Gyártás előkészítése és befejezése (5%)
  • 0511-06 Mérések, dokumentálás, gazdálkodás (5%)
Europass
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Képzésben (gyakorlaton) való részvétel
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)