Hogyan használd? Klikkelj! A Szakképesítéskereső működése

OKJ-szakképesítések keresője OKJ-szakképesítések keresője

Tejtermékgyártó(33 541 07 1000 0000)
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 33 541 07 1000 0000
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Élelmiszeripar
Leírás Tejből üzemi kezelési műveletek során emberi fogyasztásra alkalmas tejet, tejkészítményeket, túrót és túrókészítményeket, vajat és vajkészítményeket, sajtot és sajtkészítményeket, valamint tartós termékeket állít elő.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 2 év  , felnőttképzésben 2000 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére) 1 év
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 30-70%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség tizedik évfolyam elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat nem szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Élelmiszer-higiénikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Élelmiszeripari menedzser (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Tejipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 1993
Felelős szerv élelmiszeriparért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Rész szakképesítések
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 0509-06 A munkakezdés feladatai (10%)
  • 0510-06 Gyártás előkészítése és befejezése (5%)
  • 0511-06 Mérések, dokumentálás, gazdálkodás (5%)
  • 0512-06 Tejkezelés és tejfeldolgozás alapfogalmai (10%)
  • 0513-06 Fogyasztói tej, tejkészítmények és savanyított termékek (15%)
  • 0514-06 Túró és túrókészítmények (15%)
  • 0515-06 Vaj és vajkészítmények (15%)
  • 0516-06 Sajt és sajtkészítmények (15%)
  • 0517-06 Tartós termékek (10%)
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Képzésben (gyakorlaton) való részvétel
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)