Hogyan használd? Klikkelj! A Szakképesítéskereső működése

OKJ-szakképesítések keresője OKJ-szakképesítések keresője

Sertésminősítő(51 541 01 0010 5102)
Ez a szakképesítés a(z)  Vágóállat-minősítő szakképesítés  elágazása
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 51 541 01 0010 5102
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel általában fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Élelmiszeripar
Leírás Húsipari vágóüzemekben a vágásra kerülő sertéseket ellenőrzi (a szállítókat, termelőket az állaton lévő jelölés alapján azonosítja), minősíti és rögzíti az állat élősúlyát. A sertés vágott testeket a hús tulajdonságai alapján minősíti, kategorizálja, jelöli, majd elvégzi a minősítéshez kapcsolódó adminisztrációt.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben nem tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő felnőttképzésben 1000 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére)
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 30-70%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség középiskola utolsó évfolyamának elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Élelmiszeripari menedzser (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Hús- és baromfiipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Juhminősítő (Kiegészítő szakképesítés )
  • Szarvasmarhaminősítő (Kiegészítő szakképesítés )
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 1995
Felelős szerv élelmiszeriparért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 0509-06 A munkakezdés feladatai (20%)
  • 0558-06 Minősítés feltételei, eszközei, dokumentálása (20%)
  • 0561-06 Sertés vágott test minősítése (60%)
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Képzésben (gyakorlaton) való részvétel
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)