Hogyan használd? Klikkelj! A Szakképesítéskereső működése

OKJ-szakképesítések keresője OKJ-szakképesítések keresője

Szárazáru készítő(31 541 01 0100 3102)
Ez a szakképesítés a(z)  Húsipari termékgyártó szakképesítés  rész szakképesítése
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 31 541 01 0100 3102
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Élelmiszeripar
Leírás Húsipari üzemekben nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyárt.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben nem tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő felnőttképzésben 200 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére)
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 20-80%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség tizedik (az 1998/99-es tanév előtt végzetteknek 8.) évfolyam elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat nem szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Baromfifeldolgozó (Kiegészítő szakképesítés )
  • Bélfeldolgozó (Kiegészítő szakképesítés )
  • Bolti hentes (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Csontozó munkás (Kiegészítő szakképesítés )
  • Élelmiszer-higiénikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Halfeldolgozó (Kiegészítő szakképesítés )
  • Hús- és baromfiipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Húsipari termékgyártó (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Vágóhídi munkás (Kiegészítő szakképesítés )
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 2006
Felelős szerv élelmiszeriparért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 0509-06 A munkakezdés feladatai (10%)
  • 0510-06 Gyártás előkészítése és befejezése (5%)
  • 0555-06 Nyersen érlelt kolbászok, szalámik gyártása (85%)
Europass
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Képzésben (gyakorlaton) való részvétel
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)