Hogyan használd? Klikkelj! A Szakképesítéskereső működése

OKJ-szakképesítések keresője OKJ-szakképesítések keresője

Édesipari termékgyártó(33 541 01 0000 0000)
Alapadatok
Tipus OKJ szakképpesítés
Azonosító 33 541 01 0000 0000
Állapot Jelenleg megszerezhető szakképesítés
Szint középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni
Szakmacsoport Élelmiszeripar
Leírás Különféle édesipari félkész- (pl. kakaóvaj, kakaómassza) és késztermékeket (pl. cukorka, csokoládé) állít elő különböző gépek és technológiák alkalmazásával.
SZVK rendelet SZVK-rendelet letöltés
Betölthető foglalkozás(ok)
A képzésről
Lehetséges képzési forma iskolarendszerben tanulható , felnőttképzésben tanulható
Maximális képzési idő iskolarendszerben 2 év  , felnőttképzésben 2000 óra
Párhuzamos képzés nem lehetséges
Szakmai alapképzés (fogyatékosok részére) 1 év
Szintvizsga
Elérhető kreditek mennyisége
Elmélet-gyakorlat aránya 70-30%
Összefüggő szakmai gyakorlat
Részvételi feltételek
Szükséges iskolai végzettség tizedik évfolyam elvégzése
Szükséges szakmai előképzettség
Szükséges szakmai előképzettség részletei
Szükséges szakmai gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat nem szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges
Szakmai alkalmassági vizsgálat nem szükséges
Egyéb részvételi feltételek nincsenek
Rokonszakmák
  • Édesipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Élelmiszer-higiénikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Élelmiszeripari menedzser (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Sütő- és cukrászipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
  • Tartósítóipari technikus (Továbblépést jelentő szakképesítés)
Egyéb adatok
Tanulmányi terület
  • Műszaki, ipari és építőipari képzések / Egyéb feldolgozóipari képzések / Élelmiszergyártás
OKJ-be kerülés éve 1993
Felelős szerv élelmiszeriparért felelős miniszter
Mesterszakma épül rá Igen
Rész szakképesítések
Modulok és súlyuk a vizsgán
  • 0509-06 A munkakezdés feladatai (10%)
  • 0510-06 Gyártás előkészítése és befejezése (5%)
  • 0511-06 Mérések, dokumentálás, gazdálkodás (5%)
  • 0537-06 Édesipari félkésztermék gyártás (40%)
  • 0538-06 Édesipari késztermék-gyártás (40%)
Vizsgára bocsátás feltétele(i)
  • Képzésben (gyakorlaton) való részvétel
  • Modulzáró vizsgák eredményes letétele (illetve utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése)