Vegyipar szakmacsoport - Rövid leírás Vegyipar szakmacsoport - Rövid leírás

A vegyiparban dolgozók biológiai, kémiai folyamatokat elemeznek, irányítanak, szabályoznak. Ehhez mérőműszereket, berendezéseket, ipari gépeket alkalmaznak. Laboratóriumokban (ipari és kutató) és üzemekben folyó vizsgálatokban vesznek részt. Különböző műszerek és ipari berendezések használatával méréseket bonyolítanak le. A folyamatokat, mérési eredményeket írásban rögzítik, rendszerezik, elemzik. Meghatározott technológiával különböző vegyi termékeket és alapanyagokat állítanak elő. Az anyagmintákat kimérik, minősítik, ellenőrzik, a meghatározott anyagokat elegyítik. Foglalkoznak gyártósorok működtetésével, az alapanyagok beáramlásának biztosításával és az irányítástechnikai rendszerek ellenőrzésével. Ismerik a munka során felhasznált anyagok tulajdonságait és a gyártási folyamatokat. Az anyagok és a termékek minőségét méréssel ellenőrzik, vizsgálják.

 

Mely OKJ szakképesítések tartoznak ebbe a szakmacsoportba?

Vegyipar szakmacsoport

  • Dozimetrikus
  • Farmakológus szakasszisztens
  • Gumiipari technológus
  • Kőolaj- és vegyipari géprendszer üzemeltetője
  • Laboratóriumi technikus
  • Műanyag-feldolgozó
  • Papírgyártó és -feldolgozó
  • Vegyipari technikus
  • Vegyipari technológus

 

Vegyipar szakmacsoport - Jellegzetes eszközök Vegyipar szakmacsoport - Jellegzetes eszközök

Klikkelj a téged érdeklő eszköz(ök)re, majd a bal egérgombot lenyomva tartva nézd meg őket 3D-ben!