Kapcsolatfelvétel Kapcsolatfelvétel

Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat
TÁMOP 2.2.2. Projektiroda

 

Fax: +36-1/459-2099

E-mail: tamop222@lab.hu

Hírleveleink Hírleveleink

TÁMOP 2.2.2 - A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése TÁMOP 2.2.2 - A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése

A „lifelong guidance” (angol rövidítéssel LLG) rendszerének magyarországi megalapozását tűzte ki célul a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal vezetésével 2008. végén indult TÁMOP 2.2.2 – „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” címet viselő kiemelt program. Az első szakaszban 2010 szeptemberéig tartó, 2 milliárd forintból megvalósuló projekt keretében továbbfejlesztik, illetve kialakítják az egész életutat támogató pályaorientációs/karrier-tanácsadói rendszer szolgáltatás- és eszközkészletének számos elemét.

Az alábbi képekre kattintva megismerheti a projekt felépítését és céljait.

 


TÁMOP 2.2.2 - A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése TÁMOP 2.2.2 - A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése TÁMOP 2.2.2 - A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése TÁMOP 2.2.2 - A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése

 

 

Vállalt indikátorok teljesülése

 

Fókuszban Fókuszban

TÁMOP 2.2.2 zárókiadvány

A projekt első két éves szakaszának zárultával "Az életút-támogató pályaorientáció rendszerének bevezetése Magyarországon" címmel elkészült az eddigi fejlesztéseket összefoglaló zárókiadvány. Főbb fejezetek:

  • Az életút-támogató pályaorientáció rendszerének kialakítása Magyarországon
  • Az életpálya-tanácsadáshoz szükséges pályainformációs tartalmak és módszerek fejlesztései
  • Életpálya-tanácsadás a gyakorlatban
  • Szemelvények az életpálya-tanácsadáshoz kapcsolódó kutatásokból
  • Nemzetközi kitekintés

A teljes kiadvány letölthető ide kattintva

A teljes kiadvány angol nyelven

 

Nemzetközi szakpolitikai értékelés

2010 júniusában elkészült az a nemzetközi szakpolitikai értékelés, ami a TÁMOP 2.2.2 projekt eddig eredményeit, illetve célkitűzéseit vizsgálta. A Tony Watts által, magyarországi szakmai látogatás után készített tanulmány fő megállapítása, hogy a hazai pályaorientációs rendszer fejlesztését végző program számos tekintetben európai szinten is előremutató, egyedülálló.

 

A dokumentum angol verziója ide kattintva olvasható.

A dokumentum magyar verziója ide kattintva olvasható.

 

A pályatanácsadás hatékonyságának vizsgálata

Kapcsolódva a tanácsadási szolgáltatáshoz kötődő ügyfél-elégedettségi kérdéssor program keretében elvégzett fejlesztéséhez, elkészült a pályatanácsadás hatékonyságának vizsgálati lehetőségeit felmérő tanulmány.

 

A dokumentum magyar nyelvű verziója ide kattintva olvasható.